Att investera i en ridanläggning är kostsamt så lika bra att göra det ordentligt redan från början! Fundera igenom vad du behöver och vad du vill skapa samt om du har kunskapen och möjligheterna att göra det själv. Kunskap och ett bra förarbete är a och o.

Maskiner för grundarbete

Oavsett du ska anlägga din ridbana/anläggning själv eller ta hjälp utifrån behövs det bra maskiner för ändamålet och för att hålla nere kostnaderna, framförallt om du gör det själv, kan en nätauktion med anläggningsmaskiner vara ett alternativ. På en sådan auktion säljs en mängd olika maskiner och du kommer förhoppningsvis ned en del i pris. För att anlägga till exempel en ridbana behöver du en grund och ett topplager (ibland även ett mellanlager) och detta är ingenting du gräver för hand. Gör du grundarbetet rätt förlänger du livslängden på ridbanan och därmed blir det en bättre investering.

Ridbanan

Precis som när du tänker igenom allt du behöver för ditt nya stall ska du tänka igenom din nya ridbana ordentligt. I stallet tänker du bland annat på sadelkammare, foderplacering och brandskydd medan du för ridbanan bland annat bör tänka på hur många ryttare och hästar som ska nyttja den, om den ska användas för träning och tävling och hur transporterna till den ska ske. Vilket underlag behövs? Ska den vara utomhus eller inomhus? Hur säkerställer du sikten mot ridbanan?