I många stall bor det inte bara hästar, utan också en stallkatt. Ta hand om stallkatten på bästa sätt så att den mår riktigt bra och kan hålla stallet fritt från möss.

Köp online

Det är mysigt att ha en stallkatt. En kisse som bor i stallet eller tillbringar mycket tid där. Jagar möss, är kelvänlig, spinner och sover en massa. Katter är verkligen underbara djur. Men i ett stall finns det en risk att katten glöms bort lite grann. Hästar tar verkligen mycket uppmärksamhet. Därför är det klokt att köpa kattmat och kattsaker online. Så att ni har rejält med kattfoder, tillskott och kattsand i förrådet. Det är mycket enklare att handla online på Zoo, än att åka till affären. Ni kan köpa in ett rejält lager av allt som ni behöver till både hundar och katter, så sparar ni tid och pengar. På Zoo hittar du allt för hundar, katter, akvariefiskar och andra smådjur. Både mat, foder, sköna sovplatser, halsband och koppel, men också veterinärråd och bra första hjälpen för sjuka djur.

Lugn sovplats

Eftersom katter är så mysiga och gosiga, i alla fall ser de så ut, är det viktigt att er stallkatt verkligen har en lugn sovplats. Ett ställe där inga, vare sig barn eller vuxna, får störa katten. Det måste tydliggöras att kela och att klappa katten faktiskt är att störa den när katten är i sitt bo. Om katten har sin kattsäng och mat i sadelkammaren är det viktigt att den också har tillgång till kattlåda. Katter är ju otroligt renliga djur. Sadelkammaren är förvisso varm och god, men dörren brukar vara stängd, särskilt nattetid. Oavsett var katten har sitt bo, så måste det vara varmt och gärna på en lite högre plats. Som ovanpå ett skåp. Katter tycker om att ha utsikt. Du kan köpa både kattsäng och kattlåda på Zoo. Sedan vet vi att katter i slutändan kan välja att sova på de mest otroliga ställena, men som ägare måste vi göra vår del för att katten ska ha det bra.

Kattregler och kattansvarig

Om stallkatten bor i ett större stall är det viktigt att ha en särskild person som är kattansvarig. Så att katten inte glöms bort, då hästar tar så otroligt mycket tid. En katt kan ju både sköta hygienen, äta och gå in och ut alldeles själv, till skillnad mot hästar. Ni bör också sätta upp tydliga kattregler:

  • Att katten inte får störas i sin sovplats eller när den sover.
  • Att den inte får lyftas upp mot sin vilja.
  • Att den inte ska behöva vara nära hästarna i någons famn om den inte gillar det.

Vanligt djurvett, som ändå kan behöva tydliggöras.