En upplevelsepresent är ett bra val till den som har allt eller till den som gillar äventyr. Att i sakta mak färdas på ryggen på en häst i vacker natur är något som de flesta uppskattar. Det finns många olika typer av turridningar, både kortare och längre och turer anpassade för både nybörjare och proffs. Om man är nybörjare på ridning är turridning på islandshäst ett riktigt bra val. Islandshästen har en gångart som kallas tölt som passar även den mest ovana ryttaren eftersom den är så mjuk. I den här texten ska vi berätta mer om turridning och vad du bör tänka på när du bokar.

Tänk på detta innan du väljer turridningsarrangör

iceland_horse_herd_in_augustNär du bestämt dig för att boka en turridning så är det viktigt att ha några saker i åtanke. Det finns massor av arrangörer, både såna som är bra och såna som är mindre bra. Det finns ofta recensioner du kan läsa på nätet för att få en uppfattning om arrangören är seriös och säker. Hästar är stora djur som man ska ha respekt för. Att välja en arrangör som har ett bra säkerhetstänk är därför viktigt. När ridningen väl är bokad bör du tänka på din klädsel. Välj oömma kläder och bra skor. Ett par sneakers kan fungera att ha på fötterna men allra bäst är skor med en låg klack. Vill du ändå ha sneakers hittar du billiga nike skor online. Välj heller inte byxor med kraftiga sömmar på insidan av benen, de är nämligen en garant för skavsår. Kontakta också arrangören innan ridningen och hör efter vad du bör tänka på. Vissa arrangörer har restriktioner för till exempel vikt, det kan vara bra att veta innan.

Till vem passar en turridning?

Vem passar det då att ge en turridning? Det korta svaret är: Alla som fysiskt klarar av att sätta sig på en häst. Men det finns så klart vissa undantag. Du kanske inte bör ge din höggravida vän eller den som är livrädd för hästar denna present. Om ni är många som vill uppleva något tillsammans är däremot turridning utmärkt. Det passar fantastiskt bra till både möhippan, svensexan, företagsarrangemanget eller födelsedagen. Turridning är också en aktivitet som kan bli väldigt romantisk. Ge den som en upplevelsepresent till pojkvän eller flickvän och ni kommer att få en riktigt mysig dag tillsammans. Många arrangörer låter också en fikastund eller middag i det fria ingå som paus i ridningen, det gör så klart upplevelsen extra härlig. Turridning är kanske också ingångsporten till en ny hobby? Många är de som gett sig ut på en tur på hästryggen och sedan kommit hem och bestämt sig för att de vill fortsätta rida.