Hästar är ett stort intresse för många. Det kan vara som ridskoleelev eller som ägare till en egen häst. I Sverige är travsporten en framträdande sport. Här finns många som följer utvecklingen. Vissa gör det för hästarna och kuskarnas framsteg på banorna runt om i landet medan andra har intresset i spelet runt tävlingarna. Det finns ett antal olika sätt att spela på hästar. Allt ifrån att vara på plats och spela på vinnaren i ett lopp eller sitta hemma i soffan och följa tävlingarna på TV för att se hur många rätt man prickat in på sin kupong.

Nybörjartips för travälskare

Oavsett om du spelar på banan eller lämnar in din kupong via ett ombud så är det inga större svårigheter att fylla i din rad. Hur går det då till att spela på trav som nybörjare? På ATGs hemsida kan man registrera sig och lämna in sitt system online. Här finns också lathundar att följa för att fylla i kupongen rätt. De flesta tidningar har också tips och guider om hur det går till. Här kan du också läsa om de olika hästarna som deltar i loppet. Experterna brukar ha sin egen kolumn där de har satt ihop ett system som man kan få tips ifrån.

Populärt spel med stora vinsterHorse race for the traditional prize Oaks in Pyatigorsk,the largest in Russia.

Av alla de olika sorters spel som finns att välja på inom travet är V75 det populäraste. Här gäller det att pricka in vinnarna i sju lopp. Dessa tävlingar går oftast på lördagarna och kan även följas på TV. Om du prickar in 5,6 eller 7 rätt kan det bli vinst. Vinstsumman varierar kraftigt
beroende på vilka hästar som når mållinjen först. Är det en omgång som vinns endast av favoriter så kan utdelningen på sju rätt bli bara ett par hundralappar. Är det däremot så kallade skrällar som tar förstaplaceringen kan det bli miljonutdelning. En av de högsta vinster som har utbetalats var över 67 miljoner.